Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Όταν δεν σεβόμαστε τον άξιο ιερέα (εκτός από τους αιρετικούς) είναι σαν να μη σεβόμαστε τον ίδιο τον Χριστό



Με δυνατή κι αυστηρή φωνή, ας πούμε επιτέλους τέλος σε όλους εσάς τους νέους, που δεν σέβεστε τους ιερείς, του Θεού του Ζώντος. Επειδή ο πονηρός διάβολος σας παρακίνησε - μέσω των μισάνθρωπων συνεργατών του - να μη σέβεστε τον ιερέα, πιστεύετε ότι έχετε κάποιο ελαφρυντικό;  

Μήπως εσείς οι ενήλικες, δεν έχετε τεράστια ευθύνη, που δεν διδάξατε στους νέους, ότι το χέρι του παπά, όσο αμαρτωλός κι Αν είναι - εκτός Αν είναι αιρετικός - είναι το χέρι των Οσίων, των Μαρτύρων, των Ομολογητών, των Αποστόλων, των Προφητών... το Χέρι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού;



Θα σας φέρω ένα παράδειγμα:



Έχετε ένα παιδί, που έχει καρδιολογικό πρόβλημα και πάτε διακοπές μαζί του, σε έν’ απομακρυσμένο χωριό, όπου εκεί ζει κι ένας άριστος καρδιολόγος, αλλά έχει χωρίσει από τη γυναίκα του, έχει παρατήσει τα παιδιά και τους γονείς του, είναι πόρνος, είναι και κλέφτης, είναι και κακός άνθρωπος. Αν το παιδί σας, χρειαστεί την βοήθεια αυτού του καρδιολόγου, θα σκεφτείτε όλα τα ελαττώματά του ή την ιδιότητά του ως γιατρός - σωτήρας, της ζωής του παιδιού σας; Φυσικά, την ιδιότητα του γιατρού.



Το ίδιο ακριβώς και ο ιερέας - που κατά τη γνώμη σας μπορεί να είναι κακός άνθρωπος - είναι ένας άριστος υπηρέτης του Θεού. Είναι μεγάλο λάθος λοιπόν, να κρίνουμε τους ιερείς της Εκκλησίας μας, λόγω των ανθρώπινων παθών τους. Και είναι μεγάλη ανοησία, να μην πηγαίνετε στην Εκκλησία με την οικογένειά σας για να εξομολογηθείτε και να κοινωνήσετε.



Επιτέλους, ας δείξουμε όλοι απόλυτο σεβασμό στους ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, στους υπηρέτες του Δημιουργού Θεού μας, οι οποίοι έχουν την εξουσία να λύνουν και να δένουν τα πάντα στη γη, αυτά τα πάντα που θα είναι και λυμένα ή δεμένα στον ουρανό. Εσείς μήπως θέλετε να εξασφαλίσετε (να δέσετε ή να λύσετε) κάτι εδώ στη γη, που θα μεταφερθεί οπωσδήποτε και με ασφάλεια στον Πατέρα μας και Θεό μας, από τους σεβάσμιους υπηρέτες του Θεού - τους ιερείς μας - στον Ουρανό; Τρέξτε να πάρετε ευλογία από τους Ορθόδοξους Ιερείς μας. Κι Αν είναι αμαρτωλοί, θα τους κρίνει ο Θεός. Εσείς δεν είστε κριτές ανθρώπων. Αυτό το δικαίωμα, το έχει μόνον, ο Δημιουργός Θεός τους.