Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Περί νηστείας

Επιτέλους τέλος σ’ όλους εμάς, που τρωμε κρέας και ψάρι την Τετάρτη και την Παρασκευή, ημέρες, που συνέλαβαν και σταύρωσαν τον Κύριό μας και μοιάζουμε - κατ’ αυτόν τον τρόπο - σαν τον Αδάμ και την Εύα!!! Τρωμε κρέας ή ψάρι, την Τετάρτη ή την Παρασκευή αλλά την Τρίτη ή την Πέμπτη ή το Σάββατο ή την Κυριακή, τρωμε... φασόλια, φακές ή οτιδήποτε άλλο, εκτός από κρέας και ψάρι!!!

Την Μεγάλη Παρασκευή δύο άγγελοι περιφέρουν δίσκο.


Ο ένας συλλέγει τις σταγόνες από το Αίμα, που στάζει από τον Σταυρό του Χριστού. Τις προσφέρει δώρο στην Εκκλησία, που είναι η τράπεζα του Αίματος. Δώρο σε όλους εμάς τους αμαρτωλούς, που έχουμε ανάγκη από την μετάγγιση του λυτρωτικού Αίματος του Χριστού.


Ο άλλος άγγελος συλλέγει τα δάκρυα των αμαρτωλών που μετανοούν. Πρώτος ρίχνει τον οβολό του στο δίσκο ο Πέτρος. Προσφέρει τα δάκρυα της μετάνοιάς του. Ύστερα ο ληστής. Στην συνέχεια ο Ρωμαίος εκατόνταρχος. Και να, ο άγγελος περνάει κι από μπροστά μας. Έχουμε δάκρυα; Διότι τα δάκρυα της μετάνοιάς μας είναι το δώρο της γής στον Ουρανό. Δυστυχώς πολλοί από μας δεν έχουμε καθόλου δάκρυα. Έχουμε όμως μεγάλες σαπιοκοιλιές από την αστείρευτη γαστριμαργική βουλιμία μας). 

Επιτέλους τέλος και σε όλους εμάς τους κοιλιόδουλους που τρώμε - οι ανόητοι - όλο το 24ωρο και μετά πάμε και πληρώνουμε, ένα σωρό λεφτά σε κέντρα αισθητικής ή διαιτολόγους, για να κάνουμε επικίνδυνες δίαιτες και λιποαναρροφήσεις!!!


Ένας λαίμαργος, που υπέφερε από παχυσαρκία, ρώτησε τον Ιπποκράτη, τι έπρεπε να κάνει, για να θεραπευθεί από το πολύ πάχος.

συμβουλή μου είναι απλούστατη του είπε:

·         Να ζεις, με ένα... μήλο την ημέρα

·         Να κερδίζεις με πολύ κόπο και ιδρώτα τα λεφτά, που χρειάζονται για να το αγοράζεις.


Επιτέλους, ας αντιληφθούμε, ότι η νηστεία, που πρώτος συνέστησε ο Θεός - όταν έδινε εντολή στον Αδάμ και στην Εύα, να μη φάνε από τον απαγορευμένο καρπό - είναι εντολή αγάπης, διότι θεραπεύει αρρώστιες, ξηραίνει σωματικά ρεύματα, εκβάλλει δαίμονες, αποδιώκει πονηρούς λογισμούς και κάνει τον νου λαμπρότερο και την καρδιά πιο καθαρή. Επιτέλους τέλος λοιπόν, στην ανόητη διακωμώδηση της υπερπολύτιμης νηστείας, από όλους μας. Η ανθρωπότητα - αγνοώντας τη νηστεία - είναι άρρωστη και σωματικά και πνευματικά. Πάρτε παραδείγματα από τα νοσοκομεία και τις κλινικές της χώρας μας, που ασφυκτιούν και δείτε τα «ράντζα» με τους ασθενείς, που έχουν γεμίσει τους διαδρόμους των νοσοκομείων!!! Η υγεία των λαού είναι σε κακά χάλια και κανείς από τους κυβερνήτες μας, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται, αλλά ανεβάζουν και το κόστος των νοσηλίων, ακόμη και στα δημόσια νοσοκομεία, που νοσηλεύονται - ως επί το πλείστον - φτωχοί άνθρωποι!!!


Ξύπνα λοιπόν λαέ και νήστεψε, για να έχεις καλή υγεία και για να μην αρρωσταίνεις ΠΟΤΕ!!! Για να μην έχεις ανάγκη το νοσοκομείο, τον γιατρό και το αδιάφορο κράτος και για να 'χεις «γεμάτο» πορτοφόλι. Και η τροφή σου, ας είναι λιτή. Μην ξεχνάς ότι το άλογο, ο νοήμων και μακρόβιος ελέφαντας, ο δυνατός ταύρος, ο ρινόκερος, ο ιπποπόταμος, ο γίγας γορίλας, η γρήγορη αντιλόπη και άλλα δυνατά ζώα, δεν χρειάζονται ψόφιες σάρκες και πολύ φαγητό για να ζήσουν, αλλά μόνο λίγα χόρτα!!! Και δεν τρώνε συνέχεια, αλλά μόνον όταν πεινάνε. Αν κι εμείς οι άνθρωποι, έχουμε το κουδούνι της πείνας, που μας «ειδοποιεί» για να φάμε, δεν το αφήνουμε ποτέ να κουδουνίσει!!! Δυστυχώς, δεν λαμβάνουμε υπ’ όψη μας, ούτε την παροιμία, που λέει πως «το καλύτερο ορεκτικό είναι η πείνα».


Επιτέλους νηστέψτε, διότι η πολυφαγία σας εξαντλεί και σας γερνάει γρήγορα. Νηστέψτε, διότι έτσι θα σταματήσετε να έχετε αϋπνίες, νεύρα, πονοκεφάλους, ζαλάδες και χιλιάδες άλλες θεραπευόμενες ή όχι αρρώστιες. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι καμιά τροφή δεν δίνει ζωτικότητα! Ένας καλοχορτάτος νεκρός μπορεί να εκδηλώσει ζωτικότητα; Όχι. Νηστέψτε για να ανανεωθείτε, για να τονωθείτε, για να απαλλαχθείτε από τις επιβλαβείς ουσίες, που κάνουν τα κύτταρα αδρανή και σκληρά και για να ξεκουράσετε επιτέλους τον εγκέφαλό σας, για ν’ αποκτήσετε πάλι πνευματική διαύγεια, για να είστε πάλι ψύχραιμοι, καλόκαρδοι, φιλήσυχοι, ταπεινοί, φιλόξενοι, υγιείς και - πάνω απ’ όλα - νέοι!!!


Ακολουθείστε τον Φυσικό-Θεϊκό Νόμο και απαλλαγείτε επιτέλους από την πολυφαγία, τα ψόφια κρέατα, τα καρυκεύματα, τα διεγερτικά κι ερεθιστικά ποτά, που θολώνουν το αίμα, διεγείρουν, εξασθενούν και ναρκώνουν τα νεύρα σε τέτοιο σημείο, που η νάρκωση αυτή φθάνοντας στον εγκέφαλο, μεταβάλλει τον φρόνιμο και τον κάνει βλάκα, νευρικό, τρελό, κλέφτη ή κακούργο!!! Δεν βλέπετε, που όλοι μας έχουμε γίνει άγριοι και κατασπαράζουμε σωματικά και ψυχικά ο ένας τον άλλον; Δεν βλέπετε, που όλοι μας τρωμε πλαστικά φαγητά, που μας τα επιβάλλουν με τις διαφημίσεις τους οι αποχαυνωτές των λαών της γης; Δεν βλέπετε, πόσο χοντροί και παραμορφωμένοι έχουν γίνει πολλοί Αμερικανοί, από τα πολλά πλαστικά ή μεταλλαγμένα φαγητά, που τρώνε;


Ξύπνα λαέεε!!!


Νήστεψε και η υγεία σου, θα είναι πλέον στα χέρια σου!!! Επιτέλους λαέ, νήστεψε, για να βρεις την υγεία σου και μέσα απ’ αυτή, το Θεό. Ο Θεός σου μιλάει γι’ αυτό, μέσα από την Αγία Γραφή. Ο Θεός κατέβηκε στη γη κι έκανε και Αυτός κι οι Απόστολοί Του το ίδιο, όπως έκαναν και κάνουν, οι μοναχοί, οι πατέρες της Εκκλησίας μας και όλοι οι σώφρονες και υγιείς άνθρωποι. Όταν ο υγιής νους, είναι σε υγιές σώμα, ωφελείται και η ψυχή που σκέπτεται μόνον το Δημιουργό Θεό και κατακτά την αμεριμνησία - δηλαδή την αληθινή ευτυχία - η οποία αποκτάται μόνον από την πίστη στη Θεία Πρόνοια. Οι μη ασθενείς χριστιανοί, πρέπει να νηστεύουμε υποχρεωτικά και σαρκικά και πνευματικά:
 
· Τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, που αρχίζει την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει την Κυριακή της Αναστάσεως, είναι η αυστηρότερη νηστεία.

· Η εορτή των Χριστουγέννων, που αρχίζει 14 Νοεμβρίου το βράδυ και τελειώνει την 25η Δεκεμβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων (ας μην ατιμάζουμε την Τεσσαρακοστή με τα νεοφανή «ρεβεγιόν»).

· Την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που αρχίζει τη Δευτέρα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων και λήγει την 29η Ιουνίου.

· Το Δεκαπενταύγουστο, από την 1η έως την 15 Αυγούστου εορτή της Παναγίας.

· Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή κάθε εβδομάδα, διότι τη μεν Τετάρτη το παράνομο συμβούλιο των Εβραίων αποφάσισε τη σταύρωση του Κυρίου, τη δε Παρασκευή για το σταυρικό Του θάνατο.

· Την 14η Σεπτεμβρίου, που εορτάζουμε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

· Την Παραμονή της εορτής των Θεοφανείων, που είναι την 5η Ιανουαρίου.

· Την 29η Αυγούστου, εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου.



Αγαπητοί χριστιανοί,

Όλες οι νηστείες, είναι υποχρεωτικές και ωφέλιμες και για τα παιδιά.
Να θυμάστε, ότι είναι καλύτερα να παρεξηγηθούμε από τους άπιστους ανθρώπους, παρά να λυπήσουμε το Θεό