Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Βότανα για τη Γυναικεία Γονιμότητα

Μιας και αυτή τη περίοδο όλο και περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, ας δούμε κάποια χρήσιμα βότανα που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.

Tο αναποφλοίωτο ρύζι είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μαζί με το χαλκό, είναι απαραίτητη για τη σύνθεση των γυναικείων ορμονών και τη μέγιστη γονιμότητα. Tο αναποφλοίωτο ρύζι περιέχει επίσης μαγνήσιο, η έλλειψη του οποίου σχετίζεται με τη γυναικεία υπογονιμότητα και τις αποβολές.. επίσης το καρότο, το σέλινο, το αγγούρι η ελιές, η μπανάνες..το μέλι, το θρούμπι .. η ρίγανη … και αλλα πολλά… αλλά και μυρωδιές (αρωματοθεραπεία) και επαλείψεις με αιθέρια έλαια …από κυκλάμινο, πατσουλί , ή σανδαλόξυλο.. θα βοηθήσουν πάρα πολύ.. τις γόνιμες μέρες.. επίσης βοηθούν….η σωματική άσκηση.. ο διαλογισμός…η αγάπη προς τα ζώα αλλά και προς όλα τα πλάσματα του πλανήτη… αυτά που δεν βοηθούν.. είναι ο καφές, το τσιγάρο, το στρές, το περιττό βάρος, τα φάρμακα…. το υπερβολικό ποτό.. το ξενύχτι… η υπερβολική εργασία.. το πάθος για την απόκητηση υλικών αγαθών… η απέχθεια.. προς τα ζώα…

Βότανα που σίγουρα εχουν θετική επίδραση στο πρόβλημα αυτό είναι έγχυμα από φασκόμηλο.. ή δενδρολίβανο και εάν θέλετε κάτι πολύ εξειδικευμένο τότε φτιάξτε ένα ελιξίριο για την ομαλή ισοροπία της λειτουργίας των γυναικείων αδένων…

Αγγελική Κινέζικη (Αngelica sinsensis)

Ρυθμιστικό γυναικείων ορμονών. Καταπραύνει τους πόνους και την αδιαθεσία πριν την έμμηνη ροή..

Λυγαριά (Vitex agnus castus)

Tονωτικό του αναπαραγωγικού, τονώνει και ομαλοποιεί τη λειτουργία της υπόφυσης. Χρησιμοποιείται για τους πόνους της περιόδου , για το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, αλλά και για την επανισορρόπηση του αντισυλληπτικού χαπιού..

Λυκίσκος (Ηumulus lupus)

Ηρεμιστικό , υπνωτικό. Χρησιμοποιείται για ανησυχία, ένταση, αυπνία. Γενικά κατά της νευρικότητας του άγχους προάγει σε ήρεμο ύπνο.

Μιτσέλα (Mitchella repens)

Tονωτικό της μήτρας. Προάγει εύκολο τοκετό, ανακουφίζει τους πόνους της περιόδου..

Πικραλίδα ρίζα/φύλλο (Taraxacum officinale)

Καθαριστικό του αίματος , ισχυρότατο αλλά ασφαλές διουρητικό κατεβάζει τη χοληστερίνη και την πίεση.

Ρέο (ραβέντι) (Rheum palmatum)

Στομαχικό.. στυπτικό.. κατά της διάρροιας αλλα και σε μεγάλες δόσεις καθαρτικό…

Φυγικόρη ρίζα (Cimicifuga racemosa)

Aντισπασμωδικό.. για τους πόνους της περιόδου. Εμμηναγωγό.. καταπραυντικό.