Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Σεβάσμιος ιερέας έζησε Μέγιστο Θαύμα μετά την κατάλυση της Θείας Κοινωνίας

Θα σας περιγράψω το τι έζησε ένας ιερέας μετά την κατάλυση τηςς Θείας Κοινωνίας. Τι εβίωσε!
Αισθάνθηκε ολόκληρο το στήθος και την καρδιά του να μεταβάλλεται κατά τρόπο απερίγραπτο σε έναν απέραντο ουρανό.

Στο κέντρο ήταν ενθρονισένος ο Κύριος, δεξιά Του η Πανάχραντος Παναγία Μητέρα Του, γύρω, του θρόνου Του, όλοι οι Προφήτες, οι Δίκαιοι, οι Προπάτορες, οι Απόστολοι, οι Ιεράρχες, οι Άγιοι Πατριάρχες, οι άξιοι ιερείς και μοναχοί, οι ατέλειωτες στρατιές των Μαρτύρων, οι εν ασκήσει διαλάμψαντες Άγιοι οι θεοφόροι Πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων, οι Άγιοι Ανάργυροι, οι εν τω κόσμω διαπρέψαντες Άγιοι, ο άπειρες στρατιές των αγγέλων, των Αρχαγγέλων, των Χερουβείμ, των Σεραφείμ, Θρόνων, Κυριοτήτων....Είδε Ταξιάρχες να δορυφορούν και τον Κύριο και τους Αγίους και τον ουρανό και όλους τους ανθρώπους και όλη την Εκκλησία και τα πάντα!

Κάτω δε από όλους αυτούς, είδε μυριάδες μυριάδων ψυχές ζώντων και κεκοιμημένων!

Τα εβίωσε όλα αυτά εν αισθήσει ψυχής, με σωματική συμμετοχή που άρχιζε από το στήθος του, όπως είπε, ένας απέραντος ουρανός, η χαρά και η ευφροσύνη του Παραδείσου.  Κι έμεινε έτσι, με το άγιο Ποτήριο να το σκουπίζει με το μάκτρο. Τότε το αισθάνθηκε, τότε το έζησε. 

Τα λόγια όμως και οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα. Μειώνεται με τα λόγια η πραγματικότητα.

Για να το καταλάβουμε καλύτερα αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε ότι την κάθε πνευματική κατάσταση που βιώνει ένας πιστός χριστιανός δεν μπορεί να την καταλάβει ο άλλος, αν δεν την βιώσει και ο ίδιος, ιδίως μάλιστα όταν πρόκειται για υπερβατικές πνευματικές καταστάσεις που έχουν "άλλη γλώσσα".

Πολλοί παρεξηγούν ή αμφιβάλλουν ή δυσπιστούν ή φέρνουν αντιρρήσεις, όταν ακούν για τέτοια γεγονότα ή όταν τους περιγράφουν ένα θαύμα ή μια τυχόν ψυχοσωματική αλλοίωση από την επίσκεψη της Θείας Χάριτος, διότι οι περιγραφές είναι τόσο φτωχές, που "αδειάζουν" την αλήθεια και μειώνουν την πραγματικότητα του γεγονότος. Παρά ταύτα όμως δεν πρέπει να δυσπιστούμε ή να αμφιβάλλουμε, διότι όντως αυτά συμβαίνουν.